Eileen ter Koolt Reflexologie Specialist

Voetreflexologie, Reiki, Bach Bloesems

Bach Bloesems

Bach Bloesems zijn druppels die je kunt innemen. Deze druppels zijn gemaakt van bloesems.

Deze bloesems zijn ontdekt door Edward Bach.

Je kunt de druppels van Bach gebruiken wanneer je uit balans bent of je niet lekker voelt. Ze helpen je de emoties te overwinnen en weer door te gaan met je leven.

Elke bloesem heeft z'n eigen kwaliteit.

Bach heeft een indeling gemaakt waarbij hij de 38 gemoedstoestanden verdeelde in zeven categorieën.

- Voor hen die aan angst lijden

- Voor hen die onzeker zijn

- Onvoldoende interesse in het heden

- Alleen voelen, eenzaamheid

- Overgevoelig voor invloeden en ideeën

- Voor moedeloosheid en wanhoop

- Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Om een probleem af te pellen volgens dit systeem is er in ieder geval 3 maanden nodig waarbij er 3 a 4 x per dag 4 druppels ingenomen wordt. Hierbij wordt een affirmatie opgezegd.

De eerste maand wordt de decompensatiebloesem gebruikt, de tweede maand de compensatiebloesems en de derde maand de communicatiebloesems. Het probleem wordt op deze manier afgepeld als een soort ui waarbij je steeds dichter tot de kern van het probleem komt.

Behandelwijze

Door middel van een vragenlijst en een gesprek kiezen we samen een aantal Bach Bloesems die bij je passen. Hiervan gaan een aantal druppels in een flesje. Van dit flesje neem je 4 keer per dag 3 druppels in je mond. Na 4 weken wordt er geëvalueerd en een nieuwe samenstelling gemaakt. Als ondersteuning van de behandeling worden er affirmaties (krachtige tekst) meegegeven die je zelf hardop zegt bij het innemen van de druppels.

Het wordt geleverd met de affirmaties, de werkwijze en een uitleg over de werking van de gekozen bloesems.

Het is ook mogelijk om een enkel flesje te krijgen om aan 1 probleem te werken. In dit geval wordt er niet volgens het systeem van Dietmar Kramer gewerkt maar volgens de werkwijze van Bach. 1 flesje is voldoende voor 1 maand behandelen.

Uitleg van de sporen

Ik werk volgens het principe van Dietmar Kramer. Dietmar Kramer heeft een aantal sporen ontdekt van de Bach Bloesems. Een spoor bestaat uit 3 soorten Bach Bloesems. Een communicatie-bloesem, een compensatiebloesem en een decompensatiebloesem. Hiernaast wordt er ook nog gewerkt met de basisbloesem en de uitwendige bloesems.

De communicatiebloesems

Deze bloesems staan voor de manier waarop we met onze omgeving communiceren. Indien dit is geblokkeerd reageren we met onzekerheid, angsten, ongeduld, scepsis, trots en dergelijke.

De compensatiebloesems

Wanneer de les van de communicatiebloesem niet wordt geleerd, proberen we deze zwakheid te compenseren. Zo wordt bijv. onzekerheid gecompenseerd door zelfverzekerd optreden, vertoon van kracht tot aan het streven van macht, dominantie. Deze kunstmatige toestand kan zich op de duur niet handhaven en zo valt men weer tot een toestand van totale onzekerheid en een gemist doel.

De decompensatiebloesems

Dit zijn psychologische eindsituaties. De betrokkenen ondergaan ze als een donker gat, waarin ze op zeker ogenblik zijn gevallen en waar ze op eigen kracht niet meer uitkomen. bijv. diepe vertwijfeling, schuldgevoelens, opperste onzekerheid, vlucht uit de werkelijkheid, vermoeidheid enz.

De uitwendige bloesems

De uitwendige bloesems omvatten de negatieve problemen, die door uitwendige invloeden of als reactie op uitwendige invloeden zijn ontstaan. bijv. psychische shock, angst aan een eis van buitenaf, onzeker worden door begin van een nieuwe levensfase, vage angsten enz.

Wilt je een afspraak maken of meer informatie ontvangen ga dan naar Neem contact op.

Wilt je de tarieven weten gaat u dan naar Tarieven